Orthodontiepraktijk Schobben, Kerkrade

Bellen 045 563 95 41

Spoedhulp

Tijdens openingstijden

Als er iets mis is met je beugel, kun je contact op nemen via telefoonnummer 045 563 95 41. De balie-assistente zal dan een afspraak inplannen, zodat je spoedig kan komen. Bel bij voorkeur in de vroege ochtend om de kans te vergroten dat je dezelfde dag nog door ons geholpen kunt worden!

Bel altijd van tevoren als er iets stuk is, zodat we extra tijd kunnen inplannen voor een reparatie. Meld het ook als je de dag erna al een afspraak hebt.

 

Buiten openingstijden

Buiten openingstijden is de praktijk enkel voor échte spoedgevallen bereikbaar. Hiermee bedoelen we situaties die ontstaan door defecte apparatuur waardoor de ademhaling of het slikken bemoelijkt wordt. In het algemeen dus zaken waarmee je niet de nacht door zal komen. Zaken als afspraken verzetten of een los plaatje horen hier dus uitdrukkelijk NIET bij! Vaak kun je het probleem zelf provisorisch oplossen. Zie hieronder een lijst van de meest voorkomende probleempjes en hun oplossingen.

 

> Er prikt een draad van de vaste beugel in mijn wang
Als je thuis een kniptangetje hebt, mag je een stukje van de draad (laten) afknippen. Wil je niet knippen? Buig dan met de achterkant van je tandenborstel de draad terug. Lukt dit allemaal niet, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak. 

> Er is een bracket los
Als het niet stoort, kun je het laten zitten. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak. 

> Er is een band om een kies los
Mocht de band verplaatst zijn, duw hem dan terug op de kies. Als je je buitenboordbeugel eraan vast moet maken, kun je deze dus even niet meer dragen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak. 

> Er is iets met een elastiekje
Een los elastiekje - in welke vorm dan ook - kan geen kwaad en is dus nooit een spoedgeval. Bel tijdens openingstijden even met onze balieassistente, dan zal zij je verder helpen. 

> De losse beugel drukt op mijn tandvlees
Je mag de beugel minder dragen, maar draag hem wel nog enkele uren per dag, zodat hij nog goed past wanneer je voor de reparatie bij ons komt. Anders zijn wij genoodzaakt een nieuwe beugel te maken en in rekening te brengen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak, zodat er iets van de beugel afgeslepen kan worden.

> Een metaaldraad van de losse beugel is kapot
Je mag de beugel minder dragen, maar draag hem wel nog enkele uren per dag, zodat hij nog goed past wanneer je voor de reparatie bij ons komt. Anders zijn wij genoodzaakt een nieuwe beugel te maken en in rekening te brengen. Als de gebroken draad prikt of stoort, dan mag je hem afknippen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

 

Staat jouw probleem er niet bij én kom je zo écht de nacht niet door? Alleen dan mag je ons bellen op ons noodnummer. Let op: het heeft geen zin om te bellen met klachten waarvan de oplossing hierboven vermeld staat, want dit is géén spoed en zal dus niet tot praktijkbezoek leiden. Voor consulten buiten openingstijden moet €21,78 ter plekke voldaan worden per pin. 

 

 

Doordeweeks kunt u ons tussen 17.00 uur en 20.00 uur bereiken op 06-83327726.

In het weekend en op feestdagen kunt u ons tussen 12.00 uur en 14.00 uur uur bereiken op 06-82970939. Buiten deze tijden kunt u een smsje/appje sturen met de patiënt naam en het probleem. Deze zullen tussentijds gelezen worden.