Orthodontiepraktijk Schobben, Kerkrade

Bellen 045 563 95 41

Spoedhulp

Bellen tijdens openingstijden

Als er iets mis is met je beugel kan je contact op nemen via telefoonnummer 045 563 95 41. De secretaresse zal dan een afspraak plannen zodat je spoedig kan komen. Bel ons indien mogelijk tussen 8.30 en 10.00 uur, zodat wij eventueel dezelfde dag nog kunnen helpen.

Bellen buiten openingstijden

Buiten openingstijden is de praktijk voor spoedgevallen bereikbaar op telefoonnummer 045 563 95 41.
Dit nummer is alleen bedoeld voor noodsituaties met je beugel. Met andere woorden: situaties die niet kunnen wachten tot de praktijk weer geopend is zoals ernstige pijnklachten waarmee je niet de nacht door komt. Beluister het antwoordapparaat tot het einde om alle instructies op te volgen. 

Bellen als je beugel stuk is

Bel altijd van tevoren als er iets stuk is zodat we extra tijd kunnen inplannen bij reparatie. Meld het ook als je de dag erna al een afspraak hebt.

Geen spoed

Het verzetten van een afspraak óf niet kunnen komen is géén spoedgeval.

Wat je zelf kunt doen

Als er problemen zijn kun je altijd proberen er zelf iets aan te doen. Hier een paar tips.

> Er prikt een draad in mijn wang van de vaste beugel
Je mag gerust met een nagelknippertje o.i.d. een stukje van de draad afknippen. Wil je niet knippen, buig dan met de achterkant van je tandenborstel de draad terug. Lukt dit allemaal niet, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel voor een afspraak. 

> Er is een bracket los
Als het niet stoort kan je het laten zitten. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel voor een afspraak.

> Er is een band om een kies los
Als je de buitenbeugel eraan vast moet maken de buitenbeugel niet meer dragen. Doe er een beetje was of suikervrije kauwgom op en bel voor een afspraak.

> Er is een elastiekje los geschoten
Knip alles wat los is eraf en bel voor een afspraak.

> De losse beugel drukt op mijn tandvlees
De beugel niet uitlaten maar zo goed als mogelijk blijven dragen in verband met de pasvorm en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel afgeslepen worden.

> Een metaaldraad van de losse beugel is kapot
De beugel niet uitlaten maar zo goed als mogelijk blijven dragen in verband met de pasvorm en bellen voor een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.