Orthodontiepraktijk Schobben, Kerkrade

Bellen 045 563 95 41

Een buitenboordbeugel wil ik niet
Dagelijks werk

Meestal legt de tandarts je uit waarom jij een beugel zou moeten krijgen. Of je ouders sturen je, of je komt uit jezelf. Hoe dan ook, je maakt gewoon een afspraak en we gaan aan de slag. Simpel. 

Behandelplan

Kijken wat er aan de hand is

We bekijken je gezicht, kaken, tanden en maken foto's. Ook maken we röntgenfoto’s van je hoofd en gebit en maken een afdruk van je boven- en onderkaak. Met al die informatie op een rij bekijken we wat er aan de hand is met je gebit en alles erom heen.

Kijken wat we gaan doen

Na onderzoek van foto's, röntgenfoto's en afdrukken zal blijken wat er moet gebeuren aan je gebit. Hiervoor maken we een plan van aanpak, een behandelplan. Misschien blijkt dat we op dat moment nog niets kunnen doen. Je was te vroeg. We houden contact en kijken wanneer we wel aan de slag kunnen gaan.

Wat we gaan doen

We leggen je uit wat we denken dat we moeten gaan doen om je gebit te verbeteren en welke oplossingen er zijn. We laten zien welke beugels we daarvoor nodig hebben. Ook vertellen we hoe lang het duurt om het hele plan uit te voeren, en wat het gaat kosten. Dan ben jij aan het woord. Wil je dat plan mee helpen uitvoeren?

Het plan uitvoeren

Zeg jij ‘ja’, dan kom je om de 4 à 6 weken naar de praktijk nadat de beugel geplaats is. We controleren dan de werking van de beugel, stellen hem opnieuw af of zetten een nieuw draadje. Je kan dan ook een ander kleurtje kiezen voor je plaatjesbeugel. Zo werken we stap voor stap het behandelplan af. Je tandarts krijgt vanzelfsprekend ook bericht van wat we gaan doen.

Nazorg

Heb jij en je tanden goed meegewerkt en staat alles op z'n plaats? Gefeliciteerd, het is zover. De beugel mag eruit! Om ervoor te zorgen dat je tanden mooi blijven staan, krijg je nog een simpel nachtbeugeltje. Na enige tijd controleren we nog een keer of je helemaal tevreden bent. Daarna ben je gelukkig klaar.